Holding oprichten?

Holding oprichten

Holding oprichten

Een holding is een rechtspersoon waarin zaken als de aandelen, vermogen en patenten van een B.V. zijn ondergebracht. Waar de reguliere B.V. de actieve onderneming is, is een holding passief. Een andere naam is dan ook controlemaatschappij of houdstermaatschappij. De primaire B.V. is een werkmaatschappij. Formeel gezien zijn het beide B.V's. Een holding wordt vrijwel altijd opgericht als er ook een werkmaatschappij wordt opgericht of deze al aanwezig is. Het kan (fiscaal) lastig zijn om achteraf alsnog een holding op te richten.

Onder een holding kunnen meerdere B.V.’s hangen, de holding fungeert dan als kapstok. Dit geeft juridisch en fiscaal voordeel. Het is ook prettig dat zaken als loonadministratie en pensioenopbouw vanuit één centraal punt kunnen worden geregeld.


Holdingstructuur

Als er sprake is van een verticale relatie tussen minimaal twee B.V.’s, spreek men van een holdingstructuur. In één B.V. zijn de activa opgenomen en in de ander holding-B.V. de aandelen. Deze structuur geeft de ruimte om risico’s te spreiden. Zo is er bij een faillissement meer bescherming voor de ondernemer en minder ruimte voor de schuldeisers.

Het is voordelig om de holding direct met de andere B.V., de werkmaatschappij, op te starten. U bespaart dan op notariskosten.


In 5 stappen eenvoudig en snel uw holding oprichten

werkwijze

Stap 1

Inventariseer de voordelen van een holding voor uw specifieke situatie. Al in deze fase zijn wij graag aangehaakt om mee te denken en te adviseren.

werkwijze

Stap 2

Kies een naam voor de holding die anders is dan de B.V.. Het hoeft geen compleet andere naam te zijn, een variant met toevoeging (bijvoorbeeld “holding”) volstaat al.

werkwijze

Stap 3

Een holding heeft een apart doel, anders dan de B.V., en heeft dus eigen statutaire
doelstellingen nodig. Deze wordt door onze notaris vastgelegd.

werkwijze

Stap 4

Wij zorgen voor een aandeelhoudersregister en de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

werkwijze

Stap 5

Naast een KVK- en vestigingsnummer krijgt u ook een RSIN-nummer toegekend.


Kosten holding oprichten

Als u de B.V. en holding tegelijk opricht, bespaart u flink op de kosten. De notaris van Van der Reijt en Reijenga zorgt dat alles snel geregeld is.

Holding oprichten neem contact op voor een offerte
Korting GEEN
Inschrijving + uittreksel KvK Inclusief
Persoonlijk advies notaris
Direct conceptakte
Alle benodigde contracten
Onbeperkt telefonisch advies


De eerste van Nederland   
Achterhoekse nuchterheid   
Goede prijs/kwaliteit   
Persoonlijk contact